Kirsten van de Wateringen

Kirsten is tijdens haar studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam werkzaam geweest als juridisch medewerker bij een incassokantoor. Direct na haar studie is zij aan het werk gegaan als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor. Kort hierna werd zij in 2013 beëdigd tot advocaat. Kirsten heeft zich voornamelijk gericht op het personen- en familierecht en arbeidsrecht.

In 2017 maakte zij de overstap naar de gemeente. Hier is zij onder andere werkzaam geweest als jurist handhaving. Toch kreeg zij de advocatuur niet uit haar hoofd, waarna zij heeft besloten weer terug te keren in de advocatuur.

Kirsten is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en bestuursrecht.

Op het gebied van arbeidsrecht houdt Kirsten zich bezig met vaststellingsovereenkomsten, ontslag, beoordeling van arbeidsovereenkomsten en het adviseren van werkgevers en werknemers bij arbeidsrechtelijke vraagstukken.

Op het gebied van bestuursrecht houdt Kirsten zich bezig met handhavingszaken. Hierbij kan worden gedacht aan een last onder dwangsom, een last onder bestuursdwang of sluiting van een pand op grond van de wet Damocles, bijvoorbeeld als een handelshoeveelheid drugs is aangetroffen. Door haar tijd als jurist handhaving bij de gemeente heeft zij ruimschoots ervaring opgedaan op dit gebied. Ook voor andere bestuursrechtelijke kwesties treedt Kirsten op als advocaat bestuursrecht.  Denk hierbij aan procedures omtrent het weigeren of verstrekken van vergunningen in bezwaar of beroep. 

Kirsten treedt op namens particulieren en rekent diverse gemeenten en provincies tot haar cliënten.

Kenmerkend voor Kirsten: doelgericht, direct en oprecht.

Kirsten is lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR) en lid van de commissie bezwaarschriften van de gemeenten Opmeer en Koggenland.

Email: kirsten@visservandewateringen.nl